Film... czyli co warto a czego nie należy oglądać!
Napisano 08 maj 2007 - 20:38
Nie tak dawno wybrałem się do kina na Turistas. Cóż powiedzieć, film potrafi utrzymać człowieka w zainteresowaniu, jednak ogólnie rzecz biorąc nie jest jakiś wybitny. Niby horror, jednak dla mnie za mało straszny:D Jak już się wybierać to radzę na jakąś lepszą produkcje.
Napisano 08 maj 2007 - 23:56
yyyy szczerze to 300 zostalo okzykniete najlepszym gejowskim filmem, poza tym, jezeli chcecie zobaczyc jak napakowani kolesie sie napierdzielaja - to oczywiscie mozna (nie jest zainspirowany prawdziwa historia a -o zgrozo- komiksami) pozostawia pewien niedosyt - zwlaszcza ostatnia scena - nie pozytywnie :D lepiej sciagnac i 'zaliczyc' na kompie
a nowy bond... no faktycznie lamie dotychczasowe stereotypy 007 :)
jasio fasola wakacje /costam/ - przyjemny, cieply film, milo sie go oglada, ryczy smiechem, choc musze powiedziec, że humor atkinsona sprawia, ze musze odwrocic wzrok od tych idiotyzmow, to film robi bardzo pozytywne wrazenie - ma fabule, wszystko jakos poukladanie sie konczy i nie ma takich momentow totalnej amnestii umyslowej... tz nie za wiele :D
spiderman 3 - gowno gowno gowno
miss potter - pani/panna (nie orienntuje sie w ploteczkach) zellweger stanela na wysokosci zadania, film oglada sie przyjemnie i moze wciagnac (ciepla historia) choc to w sumie troche biografia
pracownik miesiaca - fajny, ale na komputerze, dla zabicia czasu, taka dluzsza reklamowka tesco, wysmiana i z duzymi ( . ) ( . ) oczami....
ostatni krol szkocji - zarabisty film, ukazuje prawdziwa historie, moze byc troche przynudnawy ale tak czy inaczej wart obejrzenia, swietne dwie glowne role
dobry rocznik - russel crowe w swietnie opowiedzianej historii 'nawrocenia' moznaby powiedziec :D swietne plenery, piekna babeczka, ciekawa historia (choc powtarza ja wiele filmow ta sprawia wrazenie swiezej i nie czuje sie tu tej 'jednej modły')
prestige - za dlugie jak dla mnie ale de gustibus non disputandum est :) moze sie podobac, w koncu ktoz nie chcialby zostac magikiem :)
a nowy bond... no faktycznie lamie dotychczasowe stereotypy 007 :)
jasio fasola wakacje /costam/ - przyjemny, cieply film, milo sie go oglada, ryczy smiechem, choc musze powiedziec, że humor atkinsona sprawia, ze musze odwrocic wzrok od tych idiotyzmow, to film robi bardzo pozytywne wrazenie - ma fabule, wszystko jakos poukladanie sie konczy i nie ma takich momentow totalnej amnestii umyslowej... tz nie za wiele :D
spiderman 3 - gowno gowno gowno
miss potter - pani/panna (nie orienntuje sie w ploteczkach) zellweger stanela na wysokosci zadania, film oglada sie przyjemnie i moze wciagnac (ciepla historia) choc to w sumie troche biografia
pracownik miesiaca - fajny, ale na komputerze, dla zabicia czasu, taka dluzsza reklamowka tesco, wysmiana i z duzymi ( . ) ( . ) oczami....
ostatni krol szkocji - zarabisty film, ukazuje prawdziwa historie, moze byc troche przynudnawy ale tak czy inaczej wart obejrzenia, swietne dwie glowne role
dobry rocznik - russel crowe w swietnie opowiedzianej historii 'nawrocenia' moznaby powiedziec :D swietne plenery, piekna babeczka, ciekawa historia (choc powtarza ja wiele filmow ta sprawia wrazenie swiezej i nie czuje sie tu tej 'jednej modły')
prestige - za dlugie jak dla mnie ale de gustibus non disputandum est :) moze sie podobac, w koncu ktoz nie chcialby zostac magikiem :)
Napisano 09 maj 2007 - 14:34
Ja bym spidreman'a nie zaliczył od razu do gowna :) ogólnie nie jest zle tylko poszczególne fragmenty wyglądają kiczowato ale jeśli ktoś lubi takie kino to polecam
300 lepiej jednak wyglądają w kinie :) robi ogromne wrażenie i też widziałem już gorsze filmy o napakowanych i napierdzielających sie facetach ...:P
300 lepiej jednak wyglądają w kinie :) robi ogromne wrażenie i też widziałem już gorsze filmy o napakowanych i napierdzielających sie facetach ...:P
Napisano 03 luty 2008 - 09:43
Wczoraj oglądaliśmy xxy. Argentyński film, niestety nie wiem czy dobry, nie poradziłem sobie z TYM hiszpańskim. Film trudny, o dziewczynie z męskimi narządami płodnymi... A pozatym predzio kontra obcy 2. Lubię ten pomruk predatora to jego grrr. Film akcji, troszeczkę już naciągany, jak to bywa w serialach.
Napisano 03 luty 2008 - 13:31
Filmy, które może nie są najnowsze ale godne polecenia według mnie:
Iluzjonista - co Tu dużo mówić, tytuł mówi sam za siebie o czym jest film ... trzyma w napięciu do końca ...
Silent Hill - film oparty na znanej grze -chyba każdy wie o jaką chodzi :) efekty specjalne oraz fabuła naprawdę wciągają .. to chyba jest jeden z najlepszych filmów jaki oglądałam ...
Doom - sami zobaczcie mi się podobał ..
Job - polska komedia nic dodać nić ując
Irréversible (nieodwracalne) - prosta historia ukazująca prawdziwe życie...
Kroniki Riddicka - nie przepadam za bardzo za filmami since-fiction ale ten jakoś przypadł mi do gustu ... fajne efekty specjalne i akcja ....
Iluzjonista - co Tu dużo mówić, tytuł mówi sam za siebie o czym jest film ... trzyma w napięciu do końca ...
Silent Hill - film oparty na znanej grze -chyba każdy wie o jaką chodzi :) efekty specjalne oraz fabuła naprawdę wciągają .. to chyba jest jeden z najlepszych filmów jaki oglądałam ...
Doom - sami zobaczcie mi się podobał ..
Job - polska komedia nic dodać nić ując
Irréversible (nieodwracalne) - prosta historia ukazująca prawdziwe życie...
Kroniki Riddicka - nie przepadam za bardzo za filmami since-fiction ale ten jakoś przypadł mi do gustu ... fajne efekty specjalne i akcja ....
Napisano 01 maj 2008 - 18:24
[/size]B)ej ja oglondalem ostatnio blade stary ale jary film do sciongania filmow i wszystkiego polecam program ares B)
Załączone pliki
-
Chelsea_Drogba-L-poster.jpg (50,86 KB)
Ilość pobrań: 5
Napisano 26 lipiec 2010 - 17:54
Polecam wszystkim film Sherlock Holmes - najnowsza część świetnie trzyma w napięciu no i te nieoczekiwane zwroty tak świetnie stopniują rozwiązanie sprawy, zresztą nie ma co się dziwić gdy reżyserią zajmuje się Guy Ritchie.
Premiera w Polsce była już jakiś czas temu, bo 15 stycznia, ale tych którzy jeszcze nie widzieli zachęcam do obejrzenia.
http://www.filmweb.pl/Sherlock.Holmes
Premiera w Polsce była już jakiś czas temu, bo 15 stycznia, ale tych którzy jeszcze nie widzieli zachęcam do obejrzenia.
http://www.filmweb.pl/Sherlock.Holmes
Użytkownik mtbshadow edytował ten post 26 lipiec 2010 - 17:55
Napisano 28 lipiec 2010 - 05:35
"Świnki", polski film z gatunku tych ambitnych. Pokazuje jak bardzo można się stoczyć, przez co/kogo, a wszystko w realiach życia pod niemiecką granicą. Dobry film.
Nowy "Karate Kid" też jest ok, ale oglądając go miałem wrażenie Deja Vu
"Repo men", "Starcie tytanów", "Exam" - również warto obejrzeć z tych nowszych.
Nowy "Karate Kid" też jest ok, ale oglądając go miałem wrażenie Deja Vu
"Repo men", "Starcie tytanów", "Exam" - również warto obejrzeć z tych nowszych.